Apie mus
Kodėl pagalba nemokama?
Informacinis bankas
Naujienos
Sunku būna visiems

Šiandien aš gyvas. Ankstų rytą kėliausi lovoje, mieguistas, taršiau savo plaukus ir žvelgiau į pro langą. O ten žmonės kad skubėjo, kad valė savo aprasojusius automobilius, šildė jų vidų, viršuj, apačioj girdėjosi bildesiai. Žmonės gyvena. Nes tokia jų rutina, nors galbūt jų diena vis kitokia. Tiesiog šiandien užfiksavau štai tokią akimirką savo akimis ir pajutau džiaugsmą. Pajutau mieguistumą, bet tuo pat metu ir norą keltis, nes ir manęs laukia darbai, ir aš turėsiu lėkti, skubėti... gyventi... Aš pamenu dienas, kai to nejaučiau. Kai neturėjau dėl ko keltis. Kai viskas, ką girdėjau, buvo riksmai už durų. Kai mane atstūmė vaikinas, aš esu homoseksualus, ir skaičiau komentarus internete, kad degsiu pragare, nes mes to nusipelnėme. Aš pamenu dienas, kai mačiau upę. Ir kalbėjau su viena linijos savanore. Valandą. Ši mergina skyrė man visą valandą, išklausė mano visas mintis, ašarotus kaltinimus pasauliui ir neviltį. Pamenu naktį, kai girtas paskambinau iš kažkokio miško, apimtas nevilties, nes mano tėvai alkoholikai, o aš palūžau. Ir atsiliepė vaikinas. Jis mane išklausė. Nekaltino. Neaiškino, kaip reikia gyventi. Tiesiog išklausė. Pakalbėjome apie pasaulį. Koks jis neteisingas. Ir supratome abu, kad tai tik mūsų galvoje, nes viskas priklauso nuo to, kaip tu į tą pasaulį žvelgsi. Pamenu savanorį, kuris guodė mane, kai paskambinau jam ir sakiau, kad turiu savižudybės planą. Jis pasidalijo savo istorija - jo tėvai alkoholikai, jis išgyveno panašią dramą. Supratau, kad aš esu ne vienas ir daug kam reikalingas. Jūs man padėjote, mano mielos sielos, naktyje šviečiančios žvaigždės. Aš turiu dėl ko gyventi. Noriu gyventi ir keltis. Net jei miegas atrodo saldus:))) Ačiū ir šio žodžio per mažai.

2017-07-25

Labas vakaras, noriu padėkoti labai vienai savanorei su kuria šiandien 21:27 val kalbėjau, kalbėjomės viena valandą su puse ir po to atsijunge skambutis ir nespejau padėkoti. Jeigu jūs ta savanorė su kuria kalbejau ir kuri galbut skaitys šį atsiliepima tai ačiū jums labai už ši nuostabu pokalbi, supratima, pagalbą ir išklausymą. Per šį pokalbi mes kartu padarėme labai daug, pirmiausia tai aš išsikalbejau ir mane padrasinot išsakyti viską ir kartu išmetėm tabletes kurias norėjau išgerti (nors jūs pabuvot salia kai jas ismeciau ). Tai labai dideli žingsniai padaryti. Ir be jūsų pagalbos galbūt aš jau būčiau mirus... Didelis didelis ačiū jums labai :) :) :) P.S Na o jei neskaitot sio pranesimo manau savanoriai paskaitys ir perduos ji jums paskaityti.

2017-06-30

Man labai padėjo šio vakaro pokalbis su psichologu:) Ačiū jam už kantrybę ir atjautą:)

2017-06-08

Jaunimo linija galima pasitiketi as galejau issipasakoti kai man buvo labai sunkus momentas jie mane isklause man patare as tikiuosi kai uzaugsiu busiu savanore:) aciu jums labai!!!!

2017-05-26

Labai ačiū savanoriui, kuris išklausė mano ne tokias rimtas problemas kokių gali būti, bet klausė ir šnekėjo taip, lyg mano problemos būtų vienintelės šiam pasauly. Labai gera pasijausti, jog kažkam išties rūpi, labai gera jausti, jog kažkas į tavo problemas įsigilina. Ačiū!!

2017-05-10

Sveiki,esu labai dekinga uz pokalbi-susirasinejima.Isties,nors aplink yra supratingu,patikimu zmoniu,vis tik ,,Jaunimo linijos"pagalba yra kas kita.Tikriausiai tai,kad pirmiausiai isklausote ir subtiliai reaguojate i busena,situacija,tai leidzia i visa pazvelgti is kitos perspektyvos,nei nuvertinant,nei pervertinant esamos padeties.Aciu!Esate reikalingi!☺

2017-04-18

Laba diena. Noriu pasakyti, kad visai neseniai mane užklupo didžiulė vorų fobija. Kreipiausi į Jaunimo Liniją. Viena savanorė padėjo man pačiai suprasti, kaip būtų galima atsikratyti šios fobijos. Jaunimo linija yra nuostabus dalykas! Užaugusi tikiuosi tapti savanore ir psichologe...

2017-03-20